Crew

Eva Knoet
Scenario, Regie & Productie

Eva Knoet heeft meer dan 60 (korte) films gerealiseerd in de afgelopen 10 jaar en won daarmee verschillende (internationale) prijzen. In 2010 haalde ze haar Master in Filmwetenschappen en richtte ze haar bedrijf Plucky Penguin Pictures op. Tijdens de zomer van 2012, als vrijwilliger bij de Olympische Spelen in Londen, raakte ze geïnspireerd om de volgende stap te zetten op weg naar de verwezenlijking van haar droom, de speelfilm Witte Wolken is daarvan het resultaat.

“De kracht van de film? Dat er voor iedereen wel een punt van herkenning in zit door de combinatie van thema en structuur.”

Paul Reehorst
Director of Photography

Paul Reehorst studeerde toerisme en schreef zijn afstudeerscriptie over het verband tussen films en toerisme in Londen. Daarna heeft hij zich gericht op het filmen en editen van video’s voor uiteenlopende doeleinden. Met als gevolg dat hij in 2012 zijn eigen bedrijf oprichtte, Kiwi Bird Productions. Ook heeft hij inmiddels meegewerkt aan verschillende korte films en projecten. Witte Wolken is echter de eerste volledige speelfilm waaraan Paul heeft meegewerkt.

Joost van der Westen
Director of Photography

Joost van der Westen heeft al van jongs af aan een passie voor theater & film. Hij is onlangs gestopt met de opleiding camera&editing in Arnhem en probeert nu in een vrij jaar zoveel mogelijk ervaring op te doen en daar is Witte Wolken een uitstekend project voor. Joost doet namelijk dit jaar voor de tweede keer toelating voor de Filmacademie waar hij zich nog meer wil specialiseren tot “Cinematographer” en zal in de zomer van 2013 het camerawerk doen voor de speelfilm Jongste zegt nee. Voor meer informatie over Joost en zijn werk kunt u terecht bij New Creek Films.

Esther Havik
Geluid & Licht

Esther Havik heeft zich na haar studies Elektronica en Geluidstechniek ontwikkeld als allround theatertechnicus en is tevens operateur (35MM en digitaal). Na haar werk voor verschillende theater productie kwam Witte Wolken op haar pad: een nieuwe uitdaging op het gebied van licht en geluid in de vorm van een uitstapje naar de wereld van film.

“Nee, dat moet zo want anders heb ik een continuiteitsprobleem…”

Quang Do
Montage

Tijdens een stage voor zijn studie kwam Quang achter de montage tafel terecht en hij was meteen verkocht. Na zijn stage bleef hij monteren, eerst bij MTV vanwaar hij meeging met het programma Nick Battle naar MasMedia.

Magdalena  Wrona
Visagie

Al van jong af is ze geïnteresseerd in binnenarchitectuur en kunst en heeft dan ook een Bachelor in Bouwkunde gehaald. Toch ligt haar grootste passie en vreugde in haar werk als visagist. Magdalena is medeoprichtster van ViFo Make-up and Photography Studio, waar zij als visagiste en styliste aan vele fotoshoots werkt. Zij leert ook de kunst van make-up en visagie aan anderen door diverse workshops te geven en deel te nemen aan verschillende evenementen. Magdalena is nu bezig met het uitbreiden van haar portfolio en professionalisering van haar vak. Witte Wolken is de eerste film waaraan Magdalena als visagist werkt. Deze ervaring smaakt zeker naar meer. Haar droom is om een bekende visagie artiest te wordenen te werken met beroemde fotografen voor grootste mode bladen.
“Je hoeft niet groot te zijn om grootse dingen te doen. Ook als je klein bent kan je een groot verschil maken in iemands leven.”

Marijn Nugteren
Kleur nabewerking

Marijn Nugteren heeft altijd een interesse in films gehad en er dan ook veel gekeken. De post productie wekte zijn interesse en in 2012 studeerde hij af van een opleiding tot editor in Den Bosch. Hierna zette hij zijn eigen post productie bedrijf, MCN Post Productions, op. Met zijn bedrijf wil hij doorbreken in de film wereld door zijn portfolio uit te bouwen en veel ervaring op te doen in verschillende aspecten van montage tot visual effects en colour grading. Zijn droom is om dit voor fictiefilms te verzorgen en zijn brood te verdienen met wat hij het liefste doet!

“Elke witte wolk heeft een goude randje. Of groene of blauwe of rode. Dat is het leuke van kleur bewerking, je kan het zelf in vullen.”