Cast

Eva Boorsma
Femke

Eva Boorsma is al vele jaren druk binnen het theater als actrice en maker. Eva volgde cursussen en trainingen bij onder meer de Amsterdamse toneelschool, het Koorenhuis, Rabarber en jeugdtheater Hofplein. Zij richtte in 2007 Stichting Weerschijn op, om theater te maken dat dicht bij de mensen staat. De eerste voorstelling was Kleine Sofie en Lange Wapper naar het boek van Els Pelgrom. Deze voorstelling produceerde en speelde zij als afstudeerproject van haar opleiding creatieve therapie drama aan de Hogeschool Utrecht.Met deze voorstelling won Weerschijn meerdere prijzen. Witte Wolken is de eerste grote speelfilm waar Eva aan meewerkte.

“Hallo! Dit is toch bizar?!”

Nick Golterman

Menno

Nick ontdekte op jonge leeftijd zijn passie voor films maken en acteren. Op de middelbare school begon hij met het maken van films met zijn vrienden en deze in te zenden naar film festivals voor jongeren. Na de middelbare school stortte hij zich op acteren en films maken. Sindsdien heeft Nick gespeeld in onder andere Razend (Dave Schram), Van God Los en de webserie De Weg Over Rozen. Momenteel doet Nick FAAAM (de filmacteursopleiding). Zijn grote ambitie is om op professioneel niveau te acteren en films te maken, twee disciplines die voor hem goed hand in hand gaan.

“Het was toch heftig, ik heb veel van mijn emoties blootgegeven tijdens te opnames (daar ben je acteur voor maar toch). Wat het een fijne ervaring maakte was het feit dat ik op de set stond met zulke gedreven en gepassioneerde mensen, die er ook allemaal volledig voor gingen.”Robert Rosier
Eduard

Robert Rosier hongerde naar acteren, deed na zijn studie audities voor een acteeropleiding en werd aangenomen. Hij speelde in bedrijfsfilms en zijn stem werd bekend van commercials. Vanwege een ondernemers avontuur is hij pas in 2010 weer begonnen met theater en tv dingetjes. Witte Wolken is  zijn eerste speelfilm. Ik ben dankbaar dat Eva Knoet me heeft gevraagd. Ze is getalenteerd en weet als regisseur precies wat ze wil. Ik hoop dat we nog veel zullen samenwerken.

“Toen kort na de opnames een kennis van me overleed, besefte ik hoe dichtbij je gevoel en alledaagse werkelijkheid deze film blijft.”

Christian Consen

David

Als zoon van een Engelse zangeres kon het ook niet anders, Christian is altijd al erg creatief geweest. Op zijn 15e is hij begonnen met gitaar spelen en kan nu rocken als Hendrix. Muziek is altijd zijn passie geweest maar sinds kort is daar nog iets bijgekomen, acteren. Altijd al in films willen spelen, en de eerste stap is nu gezet. Nu nog opgepikt worden door John Malkovich en jullie zullen nog veel van hem horen!

“Samen streven en lol gemaakt voor een geslaagd resultaat!”

Sophie Goderie
Daphne

Sophie Goderie is momenteel tweedejaars student aan Faaam, waar ze de acteurs opleiding volgt. Hiervoor heeft ze een dansopleiding gedaan waar ze er al snel achter kwam dat ze veel meer met de emoties heeft dan met het dansen. Zo is ze  dan ook bij het acteren terecht gekomen. Ze hoeft geen bekende actrice te worden maar wel een erkende. Ze hoopt mensen te kunnen inspireren en ontroeren met haar spel. Het mooiste aan acteren vindt Sophie het jezelf in iets verliezen wat je zelf nooit zal doen of mee zou maken. Eigenlijk zijn acteurs allemaal kleine kinderen die graag nog een verhaaltje willen spelen en zich zelf daar helemaal in verliezen, heerlijk!

“Het mooie aan de film vind ik de puurheid, geen overdreven poespas maar het leven zoals het is en de acceptatie dat iedereen een andere manier van rouwen heeft.”

Roman Luijks

Bibi

Als kind heeft Roman verhalen geschreven, circusles gevolgd, modellenwerk gedaan en uiteindelijk is ze gaan acteren. Het was een zoektocht maar uiteindelijk heeft ze gevonden wat haar passie is en nu zou ze niet anders meer willen. Al bijna twee jaar volgt ze theaterlessen op verschillende plekken, van camera acteren tot mime. Dit jaar gaat ze auditie doen voor de toneelschool.

“Witte Wolken was een leuke ervaring waarbij ik ontzettend veel geleerd heb!”

Yvon Noltes
Irene

Acteren was ooit voor mij niet meer dan  mijn grootste hobby. Toen ik in  mei 2012 gedeeltelijk werkloos werd ben ik op zoek gegaan naar opdrachten bij castingsites. Dit resulteerde in wat figuranten rolletjes en een rol in een realityserie voor TV. Hierna ben ik nog voor 2 andere realityseries gevraagd.  Nu ben ik zo enthousiast geworden over het acteren dat ik  er het liefst mijn beroep van wil maken. Mijn uiteindelijke doel is trainingsacteur worden.

“Mijn rol in de film Witte Wolken was klein maar intens. Dit bijzondere verhaal over rouwverwerking  zal voor veel mensen herkenbaar zijn.”

Verder te zien in Witte Wolken: Hendrikje van Leest, Nannette Kornman, Johan Siefken, Edmond Steens, Henk Brugge, Jeremy Moniz, Patricia Gruber en vele anderen!