Verhalen vertellen is het leukste wat er is! Wie zit er niet weleens in de openbare ruimte te bedenken wie een random voorbijganger is, of waar diegene heen gaat? Het leuke van fictie is dat je het verhaal (en de personages etc) allemaal zelf kan verzinnen. Vervolgens ga je samen met het team aan de slag om het verder vorm te geven. Waarbij alle details samen bijdrage aan het uiteindelijke geheel. Tijdens dit proces wordt de film steeds als het ware opnieuw geschreven. Om uiteindelijk bij de kijker terecht te komen die er weer een volledig eigen invulling aan geeft.
Het idee achter Grimm was om een genre film te maken met het verhaal van Roodkapje als basis. Let op: deze film is niet geschikt voor (kleine) kinderen. Kijk de film in een donkere ruimte voor de beste kijkervaring!
Deze film is gemaakt voor een battle van Brandfighters voor KWF Kankerbestrijding, waarmee hij ook op tv is gespeeld. Het is een hele andere vertelvorm dan een ‘normale’ film en de uitdaging zat hem dan ook vooral in de tekst.
Een belangrijke ‘filmwet’ is om te laten zien, in plaats van te vertellen. Dus niet de acteurs alles in de dialoog laten mededelen. Het leek mij interessant om een film te maken waarin helemaal niet gesproken wordt, maar wel muziek wordt gemaakt. Symphonica d’aqua is het resultaat.
Het 48 hour film project is een internationaal concept waarin binnen 48 uur een korte film wordt gemaakt. Natuurlijk zijn er wat extra regels om (zoveel mogelijk) te voorkomen dat mensen er langer over doen. De competitie begint op vrijdagavond waarbij alle teams een verschillend genre krijgen toegewezen. Daarnaast is er een personage, prop en dialoog regel die in de film terug moet komen. Als dat allemaal bekend is gaan de 48 uur in waarbinnen de film in zijn geheel gemaakt moet worden. Waarbij op zondagavond alle films ingeleverd moeten worden.
Het is eigenlijk een film maken in een snelkookpan. Ik heb een aantal keer meegedaan, altijd met een nieuw team en zoveel mogelijk in het weekend zelf doen. Ik kijk er met veel plezier op terug maar neem toch liever wat meer tijd voor mijn producties.
Gevangen in een Droom is mijn eerste familiefilm.
Bij deze 48hr kregen we als genre musical en/of western. Samen met Timo heb ik het scenario geschreven en het leek ons leuk om beide genres te combineren.