Experimenteren

Je leert over het algemeen niets nieuws als je precies hetzelfde doet wat je altijd al hebt gedaan. Ik vind het dan ook leuk om nieuwe dingen uit te proberen, zeker op film gebied, in de breedste zin van het woord. Zo heb ik zelf een keer een dolly gemaakt en, met de hulp van een oom, een steady cam. Maar vooral ook technieken uitproberen. Gewoon lekker in de spreekwoordelijke modder staan en uitvogelen: wat werkt en wat kan er de volgende keer beter?

The Park

Een kort project om mijn dolly uit te proberen en dezelfde actrice twee personages te laten spelen in dezelfde scene. Dit hadden we alleen beter niet in een bos kunnen filmen op een dag met wind en wolken die steeds voor de zon kwamen, hierdoor is de ‘scheidslijn’ erg zichtbaar.

Christopher

De films die ik voor Christopher heb gemaakt hadden allemaal een duidelijke verhaalstructuur. Doordat A gebeurt volgen B en C. Dat heb ik voor deze film los gelaten, waardoor het verhaal (waar gaat het over?) veel meer bij de kijker komt te liggen.

The Mouse

The Mouse was voor een competitie toen Talpa net werd gelanceerd. Samen met Peter heb ik toen deze korte film gemaakt. Waarbij we eerst het ‘doolhof’ hebben gebouwd en bedacht hoe de muis het beste kon voortbewegen.

Animatie

Animatie is op een bepaalde manier de ultieme vorm van filmmaken. Je bepaald namelijk echt alles wat er in beeld is en wat je hoort. Waar je bij live-action, bijvoorbeeld, op straat kan filmen en het dan (tenzij je een groot budget hebt) moet doen met de plaatsing van een lantaarnpaal of prullenbak begin je bij animatie met een blanco vel. Er is geen ambient sound die mee komt met de opname, nog even los van of je hem wilt gebruiken, er is helemaal niets. Een van mijn dromen is om ooit een lange computer animatie te gaan maken. Zover is het nu nog niet, maar ik heb al wel wat korte animatie filmpjes gemaakt. Onder andere stopmotion met lego en klei.

en_GBEnglish (UK)