Biografie

Mijn naam is Eva Knoet en mijn grootste passie is film! Eigenlijk alles wat met film te maken heeft vind ik interessant. Ik ben toen ik een jaar of 13 was begonnen met films maken en doe dat nog steeds met ontzettend veel plezier.

Het is tot nu toe een geweldig leertraject geweest. Mijn eerste films waren nog met geleende camera’s gemaakt, zonder montage mogelijkheden. Daarbij moesten de films chronologisch opgenomen worden, want de enige ‘montage’ (als we dat al zo zouden kunnen noemen) die er aan te pas kwam was in de camera zelf. Hopend dat je niet te ver had terug gespoeld en daarmee net dat mooie moment wat je wel wilde behouden zou verliezen. Vervolgens ben ik gaan sparen voor mijn eerste eigen camera, een miniDV, en later HD. In die tijd zocht ik competities op en maakte dan een korte film daarvoor. De prijzenkast raakte steeds verder gevuld.

Intussen studeerde ik filmwetenschappen, leerde ik film te analyseren en maakte ik kennis met de grote makers uit de geschiedenis. Toen ik afgestudeerd was begon ik mijn eigen bedrijf. De naam gebruikte ik al langer voor een website waarop mijn eigen werk te zien was, maar nu was het officieel. Plucky Penguin Pictures stond ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik draaide verslagen van bijeenkomsten/ congressen, maakte promo’s en documentaires, maar verzorgde ook fotografie en ontwerp hier en daar wel eens wat.

Kort nadat ik was begonnen met films maken droomde ik er al van om ooit een (lange) speelfilm te maken. In 2012 besloot ik het gewoon eens te proberen. Het resultaat was Witte Wolken: een no-budget art house film die binnen zes maanden, van de eerste letter van het scenario tot de uiteindelijke film, is gemaakt. Na een sfeervolle première in Pathé Buitenhof heeft de film kort in de bioscoop gedraaid.

In 2017 was het tijd om Plucky Penguin Pictures als bedrijf te sluiten. Maar mijn passie voor film en het vertellen van verhalen is nog steeds even groot. Op deze website kunt u meer informatie vinden over mijn werk. In het begin hield ik nog bij hoeveel films ik had gemaakt, maar inmiddels ben ik ruim de honderd gepasseerd en de tel allang kwijt geraakt. Het doet er ook niet toe. Ze zijn in ieder geval niet allemaal op deze website te bewonderen. Er is wel een mix van oudere en nieuwere films te zien. Waardoor mijn vooruitgang als maker ook een beetje te zien is.

Dus, welkom op mijn website! Neem gerust een kijkje en mocht u vragen hebben, schroom dan niet ze te stellen.

Fijne dag,

Eva